Kosár:
Az Ön kosara jelenleg üres.
Bezárom


 

 A nevem Tóth Tímea, egy kislány édesanyja vagyok. Régi álmom volt egy saját kis vállalkozás elindítása, ahol számomra - és bízom benne, hogy mások számára is - fontos és hasznosnak vélt dolgokkal foglalkozhatok.

Egyetem után, 2006-ban Norvégiába költöztem, és ott is éltem közel nyolc évig. Ezek az évek jelentősen átformálták a korábbi gondolkodásmódomat és az ízlésemet. Az országgal továbbra is szoros a kapcsolatom, hiszen a családunk fele ott él.

Amikor megszületett az ötlet, hogy saját tervezésű gyerekruhákat szeretnék készíteni, nyilvánvaló volt hogy az ökológus szakmámat is szeretném ebbe belevonni.

Az általam tervezett Mini Natura ruhák 100% GOTS- minősítésű organikus pamutból készülnek.

Miért organikus pamut?

A pamut viselése természetesnek tűnik, mégis a gyapot egy olyan növény, melynek termesztése egyre inkább mesterséges technikákok alapul. Ilyen többek között a peszticidek, szintetikus műtrágyák és génmódosított vetőmagok alkalmazása.

Szóval mitől lesz a pamut organikus?

Attól, hogy a bio-farmokon a gyapot termesztésénél mellőzik a fent említett egészségre ártalmas vegyi anyagokat, melyek bőrön át beszívódva okozhatnak problémákat.

Az organikus pamut viselése kellemes érzést nyújt a bőrnek, és használatával csökkenthető a károsanyag-bevitel. 

Ez igazán jó hír a babáknak, akiknek sokkal vékonyabb és érzékenyebb bőre van mint neked vagy nekem.

Bár ruháink többnyire élénk színűek és mintásak megnyugodhatsz, mert a GOTS- minősítés a festékanyagok vizsgálatára is kiterjed. 

 A Mini Natura ruhák kizárólag Magyarországon készülnek. ♥

 


 

  A Småfolk gyermekruha márka régi kedvencem, így duplán öröm hogy ezeket a minőségi, vidám darabokat elsőként hozhattam be Magyarországra, és mutathattam meg az itthoni anyukáknak.

A márka 2004-ben alakult Dániában egy családi vállalkozásként. Jelenleg már több mint 600 üzletben és 22 országban megtalálhatóak.

A tervezőt saját gyermekkora inspirálja, amikor a gyerekek még gyerekek lehettek, nem pedig mini felnőttek. Ezek a ruhák visszarepítenek minket a 70-es évek vidám hangulatába.

Már első ránézésre és tapintásra is észre lehet venni a ruhák kiváló minőségét, és az még csak további plusz, hogy a termékeik mindegyike OEKO-TEX vagy GOTS-minősítéssel rendelkezik.

www.smafolk.dk

Småfolk mérettáblázat 

 


 

  A DUNS Sweden friss tagja a csapatunknak. Ez a svéd márka - amely már több mint 35 országban van jelen- 2007-ben jött létre.

A vállalkozás koncepcióját a következő három szóval lehet jellemezni a legjobban:

ORGANIKUS - UNISEX - EGYEDI

A DUNS Sweden ruhák kizárólag GOTS- minősített organikus pamutból készülnek, Indiában. Rendkívül büszkék arra, hogy alkalmazottaik megfelelő bánásmódban részesülnek (ez a GOTS minősítés egyik kritériuma).

Ez mit jelent pontosan? Például azt, hogy a munkások az átlag fizetésen felül keresnek, a túlóra nem kötelező, és minden esetben fizetett, figyelembe veszik a nagy hőséget, és aszerint osztják be a munkaórákat. A gyár minden szempontból megfelel a biztonsági előírásoknak, így elkerülhetőek a balesetek.

A teljes gyártási folyamatba betekintést nyerhetünk, a képek magukért beszélnek:

 http://www.dunssweden.se/docs/production.htm

Amikor GOTS- minősített terméket vásárolsz nyugodt szívvel hátradőlhetsz, hiszen az organikus összetevőknek, az ellenőrzött festékanyagoknak köszönhetően egy tiszta, mindenféle káros vegyianyagoktól mentes termékhez jutsz. Ez nem csak a gyermekednek jó, életmentő a bolygónknak, és azoknak az ázsiai embereknek is, akik a nyomor helyett egy élhető életet kapnak cserébe.


    

Ez a friss, lengyel - svéd gyerekruha márka kiváló minőségű, 100% GOTS- minősített organikus pamutból készült, szuper cool, színes és vidám ruhákat gyárt és forgalmaz. Minden munkafolyamat, a design-tól a textil nyomtatásáig és a varrásig az országon belül történik, így tökéletesen végigkövethető és garantáltan etikus.
56-os mérettől 134-es méretig találhattok majd ruhákat a webshopban.
A cég már 35 országban, és több mint 100 üzletben jelen van, aki követi az instagram oldalukat, az maga is meggyőzödhet erről.
Remélem Magyarországon is olyan népszerű lesz majd mint a többi országban! 

http://www.raspberryrepublic.pl

 


 

Ezt a svéd gyermekruha márkát 2008-ban alapította Johan Ström és felesége. Az ötlet abból indult, hogy először a saját gyermekeiknek szerettek volna megfizethető, színes, vidám, organikus pamut ruhákat vásárolni a fenntarthatóság jegyében, de akkor még ilyet nem találtak.
Elkezdték a gyártást, és két év alatt az óriási érdeklődésnek köszönhetően üzleti modellt változtattak, és most a Maxomorra ruhákat csakis kizárólag viszonteladókon keresztül lehet megvásárolni.

https://maxomorra.com/en/

 


 

 

100% természetes gumiból készült fogzáskönnyítő, fürdő játékok, melyek Spanyolországból érkeznek:

  • A gumi maláj kaucsukfából származik
  • Kézzel festett, természetes növényi festék felhasználásával
  • Teljesen biztonságos és higiénikus a rágcsálása a gyerekek számára
  • Természetesen lebomló, környezetbarát, mérgező anyagoktól mentes, PVC, BPA, ftalát és nitrózamin mentes
  • Nem penészedik, nincs rajta lyuk

http://oliandcarol.us/catalog/ 

 


 

RÓLUNK ÍRTÁK →


 

 

Amennyiben szeretnél többet megtudni az organikus pamutról, a zöld divatról és a ruhákban rejlő nemkívánatos anyagokról, ajánlom figyelmedbe az alábbi linkeket:

Miért viseljünk organikus (bio) ruhaneműt?

Vállalják a felelősséget a ruhaláncok?

Kis mese a szekrényedben lakozó szörnyekről /Greenpeace tanulmány/

A nagy gyermekruha teszt

A Greenpeace detoxikálóba küldi a ruhaipart